Mljac, mljac kolač: Za pola sata dobijete čarobno čokoladno čudo koje vrijedi probati!
Ovaj kolač je toliko lagan za pripremu, a o okusu da ne govorimo (njegovo ime sve govori!). Za pola sata dobijete čarobno čokoladno čudo, koje svakako vrijedi probati.
Sastojci
BISKVIT:
- 4 jaja
- 50 grama šećera
- 200 grama putera
- 100 grama čokolade za kuhanje
- 4 kašike brašna - najbolje pšeničnog oštrog
- 1 prašak za pecivo
KREMA:
Radnički se oglasio nakon divljačkog napada Lalatovića: 'Feđa Dudić je gospodin, ponosni smo'
- 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
- 200-250 grama čokolade za kuhanje
PRELIV ZA BISKVIT
- 0,5 dcl mlijeka
- Rum (po želji)
Starinski recept za tortu koja će vas vratiti u djetinjstvo: Ne peče se i gotova je za čas
Priprema
1. BISKVIT:
Žumanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni puter i čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°. Nakon što je biskvit pečen prelijte ga sa 1/2dcl mlijeka sa malo ruma.
2. KREMA:
Slatko vrhnje zagrijemo na vatri, te dodajemo čokoladu. Kuhamo dok nam se čokolada ne otopi do kraja. Kremu prelijemo vruću po biskvitu. Krema je malo rjeđa, no nemojte da Vas to brine jer nakon što ju stavite u frižider stisnut će se. Važno je napomenuti da kolač ne stavljate odmah vruć u frižider, jer će Vam krema popucati ili se uopće neće stisnuti.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.