Kremasto otkriće u kuhinji: Recept je sličan cheesecaku, ali glavni sastojak je ipak malo drugačiji
Cheesecake se sigurno nalazi na samom vrhu vašeg popisa omiljenih slastica. Malo promjene uvijek dobro dođe pa smo pronašli recept za slasne kocke čija je priprema slična, ali je okus sasvim drugačiji zahvaljujući jednom sastojku. Glavni sastojak nije svježi sir već mileram.
Mileram je po svom okusu i sastavu najsličniji kiselom vrhnju, od kojeg ga razlikuje veća količina mliječne masti. Zahvaljujući njegovoj teksturi vaše će kocke biti savršeno kremaste i bogatog okusa.
Kad u priču ubacimo i kiselkast preljev od šumskog voća, jasno je zašto je ovo kombinacija koju morate isprobati. Uz to, presjek izgleda savršeno – pripremite se da će vam svi tražiti recept.
Novi problemi s vodosnabdijevanjem u Sarajevu: Kvar u ovom dijelu grada, oglasio se ViK
Sastojci:
Za biskvit:
Tajna za najbolje tulumbe: Ovu stvar morate napraviti dok su još vruće
- 250 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 75 g šećera u prahu
- 1/2 praška za pecivo
- 2 vrećice vanilin šećera
- 1 jaje
- 1 limun
- 90 g kiselog vrhnja
Za kremu:
- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 400 g milerama
- 250 g kiselog vrhnja
Za preljev:
- 2 vrećice preljeva za torte
- 20 g šećera
- 500 g smrznutog šumskog voća
- 3 dl vode
Nutella kolač iz šolje vjerojatno je najkraći recept na svijetu: Priprema se u mikrovalnoj
Priprema:
Prosijte brašno i dodajte prašak za pecivo. Dodajte maslac istrgan na listiće, šećer u prahu, vanilin šećer, sok jednog limuna, jaje i kiselo vrhnje. Sastojke umijesite u tijesto i ostavite pokriveno u frižideru na sat vremena.
Za pripremu kreme stavite kuhati 400 ml mlijeka i šećer, a u drugu posudu dodajte 100 ml mlijeka i puding te ga dobro izmiješajte da se rastopi u mlijeku. Kad mlijeko zakuha dodajte sadržaj posude i kuhajte još dvije minute uz stalno miješanje. U vrući puding odmah dodajte mileram i kiselo vrhnje.
Ohlađeno tijesto razvaljajte i stavite na lim s pekač papirom. Kremu ravnomjerno rasporedite po biskvitu i sve zajedno pecite 35 minuta na 180 stepeni. Kolač ohladite sat vremena.
U 2,5 dl vode dodajte šumsko voće i šećer. Kada zakuha, izgnječite šumsko voće tako da se u teksturi i dalje osjete komadići. Dodajte i preljev za torte zamućen s 0,5 dl vode te nastavite kuhati još minutu. Prelijte preljev preko torte i sve ohladite minimalno tri sata prije posluživanja, piše Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.