Bez pečenja, gotov za tren: Recept za fantastičan kolač s keksom i pudingom

2
Radiosarajevo.ba
Bez pečenja, gotov za tren: Recept za fantastičan kolač s keksom i pudingom
Foto: Coolinarka / Kolač s keksom i pudingom

Treba vam neki brzinski desert. Donosimo vam recept za kolač bez pečenja koji ćete napraviti za tren.

Brže od ovoga ne može. Keksi, puding od lješnjaka i čokoladna glazura dobitna su kombinacija.

Sastojci:

  • 500 grama petit keksa
  • 1 litra mlijeka (za puding)
  • 2 dcl mlijeka (za namakanje keksa)
  • 15 dag maslaca
  • 2 pudinga od lješnjaka (ili drugi po želji)
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 100 grama tamne čokolade

Priprema:

1. Puding skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada s ohladi, mikserom u njega umiješajte maslac sobne temperature.

BHmeteo: Spremite lopate, sanke i zimsku opremu, a evo u kojim dijelovima BiH će vladati nevrijeme

BHmeteo: Spremite lopate, sanke i zimsku opremu, a evo u kojim dijelovima BiH će vladati nevrijeme

2. Odaberite tepsiju u koji ćete slagati kolač. Kekse s obje strane namačite u mlijeko i stavljajte u tepsiju dok ne pokrijete dno. Zatim stavite nekoliko kašika kreme i razmažite. Naizmjence stavljajte sloj keksa i kreme dok ne potrošite svu kremu, a posljednji sloj mora biti keks.

Nutella kolač iz šolje vjerojatno je najkraći recept na svijetu: Priprema se u mikrovalnoj

Nutella kolač iz šolje vjerojatno je najkraći recept na svijetu: Priprema se u mikrovalnoj

3. Kada ste složili sve slojeve, pripremite glazuru. Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte s vrelim slatkim vrhnjem. Pustite da čokolada minutu-dvije stoji u vrelom vrhnju, a zatim promiješajte kutljačom dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko kolača i kada se glazura ohladi, stavite kolač na hlađenje.

SAVJET: Ako želite još ukusniji kolač, kekse umjesto u mlijeko umačite u mješavinu crne kave i ruma, piše Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije