Ko se sjeća ovog kolača iz djetinjstva? Donosimo recept za slasticu koju su voljeli mnogi
Kada čujete riječ lambada vjerojatno vam prvo na pamet padnu pjesma i ples, međutim ljubitelji slatkog sigurno će se sjetiti i kolača koji će mnogima probuditi uspomene na djetinjstvo.
Lambada kolač je jednostavne forme i složen u tri sloja od biskvita, kreme i narandže. Za recept će vam trebati samo nekoliko sastojaka i malo više vremena.
Sastojci:
Za tijesto za biskvit:
Kreće obnova: Zatvara se važan tunel u Austriji, očekuju se velike smetnje u saobraćaju
- 5 jaja
- 5 kašika vode
- 200 g šećera
- prstohvat soli
- 250 g brašna
- kesica praška za pecivo
Za kremu:
- 1.5 l soka od naranče
- 3 paketa pudinga od vanilije
- 10 kašika šećera
Bonus:
- 700 ml vrhnja za šlag
- 1 paket keksa
- 200 g čokolade za kuhanje
- 7 kašika ulja
Priprema:
Napravite tijesto za biskvit od jaja, vode, šećera, soli, brašna i praška za pecivo. Stavite u podmazan pleh ili na papir za pečenje i pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni, oko 30 minuta. Za kremu skuhajte puding od 1 litre soka od naranče, šećera i praška za puding te ostavite da se ohladi. Premažite na hladnu podlogu za kolače.
Istucite čvrsti šlag i izlijte ga na vrh. Zatim kolačiće od prhkog tijesta umočite jedan po jedan u sok od naranče (cca. 8 sekundi) i stavite ih na tortu. Na kraju otopite čokoladu (blago je posolite) i njom prelijte tortu.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.