Klepe - tradicionalno bosansko jelo
Za klepe je poznato da su tradicionalno jelo koje se poslužuje u Bosni i Hercegovini. Riječ je o kuhanom tijestu koje se puni mesom.
Od sastojaka vam je potrebno 300 grama mljevene junetine, 300 grama brašna, jaje, 2 decilitra jogurta, 100 mililitara pavlake, bijeli luk u granulama, dvije glavice luka, začini (so, biber, crvena paprika), masnoća (ulje, puter).
U zdjelu umiješajte brašno, jaje i so, te postepeno dodajte 120 mililitara mlake vode. Mijesite dok ne dobijete tvrđe tijesto koje se odvaja od posude. Tijesto ostavite da odmori deset minuta.
Detalji s ročišta Atifu Dudakoviću: Članove porodica nisu vidjeli nakon napuštanja Sanskog Mosta
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.