Kao iz restorana: Rižoto s omiljenim povrćem gotov za 15 minuta

0
Radiosarajevo.ba
Kao iz restorana: Rižoto s omiljenim povrćem gotov za 15 minuta

Ukoliko niste sigurni šta biste za ručak, a opet ne želite mnogo vremena provesti u kuhinji, i, naravno, želite ukusan obrok, ovo je pravi recept za vas.

U pitanju je rižoto kojeg pripremate s omiljenim povrćem, a napravljen po receptu koji slijedi, bit će kao da ste ga jeli u restoranu. 

Oduševit ćete ukućane. Priprema se vrlo brzo, za 15 minuta, i ovako spremljena riža je jako ukusna i rastresita.

Priprema:

1. Rižu obavezno operemo hladnom vodom. U tavi s poklopcem stavimo kašiku ulja i kratko propržimo. U drugu posudu na vatri stavimo 2 šolje vode, dodamo malo miješanog suhog začina i kad provri prelijemo time rižu, te promiješamo, a zatim smanjimo temperaturu na minimum pa poklopimo i kuhamo 10-12 minuta bez otvaranja poklopca.

2. Dok se riža kuha, u drugu šerpu na malo ulja propržimo zamrznuto povrće po ukusu, recimo miks mrkva, kukuruz, grašak, crvena paprika, pa pržimo 8-10 minuta. Dodamo skuhanu rižu.

3. Promiješamo tek toliko da se sjedini povrće s rižom i dodajemo začine po ukusu: sol, crni biber i kurkumu, piše Coolinarika.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak