Kako spremiti ribu, meso, tjesteninu: Trikovi na kojima će vam zavidjeti i kuhari
Nedavno je Good Food podijelio neke isprobane i testirane kuhinjske trikove vrhunskih kuhara.
Hrskava riblja koža
Tajna je u tome da ribu pustite da se dobro osuši prije kuhanja. Filetirane odreske stavite na kuhinjski ubrus s kožom prema dolje i pustite da se u hladnjaku suše oko dva sata. Zatim ih okrenite na drugu stranu i ostavite još sat vremena. U tavu ulijte maslinovo ulje tek toliko da prekrije dno i zagrijte, ali ne čekajte da se počne dimiti. Ribu začinite po želji i položite je u tavu s kožom prema dolje lagano pritiskajući da se ne okreće. Kada požuti, smanjite vatru i nakon jedne do dvije minute ribu okrenite na drugu stranu. Držite još minutu do dvije pa je ponovno okrenite s kožom prema dolje. U tavu dodajte malo maslaca, a dio premažite po ribljoj koži.
Loading...
Sočan odrezak
Kuhari se slažu da odrezak najprije treba odstajati na sobnoj temperaturi, a tek onda dodavati začine. Odrezak pecite na jakoj vatri jer će se na laganoj kuhati, a želite da bude hrskav i karameliziran. Nemojte ga prečesto okretati jer meso ispušta svoje sokove. Otprilike polovinu vremena nemojte ga uopće dirati.
Brža priprema tjestenine
Ako vam se žuri, zaboravite na lonac i čekanje da voda zavrije. Tjesteninu možete kuhati i u tavi tako da je prekrijete hladnom vodom i jednostavno odvinete vatru do kraja. Ne samo da će se tako brže skuhati, nego se zbog hladne vode neće ni lijepiti.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.