Kako napraviti savršeni pire krompir: Mnogi griješe kada dodaju mlijeko, evo šta treba uraditi
Na društvenoj mreži TikTok naići ćete na pregršt kulinarskih savjeta o tome kako da pripremite jaja, meso, picu i neka od najprostijih jela, među kojima je i pire krompir.
No, jedan od njih posebno se istaknuo i mnogi se kunu u ovaj trik za pravljenje savršenog pire krompira.
Na tu temu je i blogerka za hranu Elena Golutsova, pobjednica jednog kulinarskog takmičenja u Rusiji, podijelila video na TikToku.
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
A trik je u sljedećem - krompir nakon kuhanja je potrebno pomno osušiti, a tek ga onda gnječiti - najbolje kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije.
Nakon toga, potrebno je dodati ne hladno (kao što svi obično rade), već vruće mlijeko i umutiti smjesu. Možete to da uradite mikserom, ručno ili u blenderu. Mućenje će jelo "obogatiti" vazduhom, što će ga učiniti vazdušastijim i "lakšim". Osim toga, na ovaj način će pire postati za nekoliko nijansi svjetliji od onog koji nije bio umućen, a još jedna tajna ove kuharice jeste da rastopi puter pre nego što ga doda u krompir.
@ukkkkeda Как правильно приготовить пюре #пюре #рецептпюре #картофельноепюре #картошка #чтонаужин #пюребыстро
♬ оригинальный звук - РЕЦЕПТЫ | ЕЛЕНА ГОЛУБЦОВА
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.