Kako iscijediti tekućinu iz lonca kad kuhate tjesteninu? Ključ je u jednoj stvari
Ako cijedite tjesteninu s poklopcem, onda morate isprobati ovaj trik koji će vam olakšati taj postupak. Sve što vam treba je jedna stvarčica iz kuhinje koji sigurno imate u ormaru.
Ako ste i vi jedni od onih koji izbjegavaju korištenje cjediljke kada je u pitanju kuhanje krompira ili tjestenine te vodu nakon kuhanja radije bacate direktno iz lonca uz pomoć poklopca, imamo odličan trik kako da poklopac ostane 'statičan' i da se stvori tek mala rupa za odljev vode.
Između lonca i poklopca stavite jednu čačkalicu, čvrsto držite uz pomoć krpe lonac i poklopac na rubu kao i inače te lagano iscijedite vodu.
Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru
Na ovaj način će sva voda izaći iz zdjele, a vi nećete imati problema s izlijevanjem vruće vode niti ispadanjem tjestenine iz zdjele, piše 24Sata.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.