Jeftino, a ukusno: Za ručak pripremite tradicionalnu bosansku cicvaru
Cicvara je tradicionalno jelo koje su naši pretci spremali skoro svakodnevno ili bar veoma često.
Starinska cicvara se nije lako spremala iako je recept za cicvaru jednostavan, ali je trebalo truda i snage da se dobra cicvara skuha.
Vrijeme pripreme je oko pet minuta, a vrijeme kuhanja 20.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Recept za hercegovačku izlivaču: Ukusan i jeftin ručak koji miriše na djetinjstvo
Od sastojaka vam je potrebno:
- 1 l pavlake
- 2 jaja
- 700 g kukuruzng brašna
- 100 g masla
- Sol
Priprema:
Pomiješajte pavlaku i jaja. Posolite i izmiješajte. Dodajte kukuruzno brašno pa sve izmiješajte. Zagrijte ulje u dubljem loncu pa dodajte napravljenu smjesu. Pecite uz konstantno miješanje dok se ne pojave mjehurići a smjesa ne počne mijenjati boju. Prespite u tepsiju i služite toplo.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.