Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za cheesecake od samo pet sastojaka

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za cheesecake od samo pet sastojaka

Ponestalo vam je kolača, a imate najavljene goste? Ne brinite, imamo rješenje.

Donosimo jednostavan, a savršen recept za osvježavajući desert koji možemo pripremiti bez pečenja.

Sastojci

Ovu tortu od sira ćemo podijeliti u dva dijela - podlogu i kremu.

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Podloga

  • 250 grama mljevenoh keksa
  • 100 - 150 grama omekšanog ili otopljenog maslaca ili margarina
  • Šećer (nije obavezan jer su keksi već zaslađeni)

Krema

  • 500 grama krem ili svježeg sira (na primjer Philadelphia)
  • 250 mililitara vrhnja za šlag
  • Jedan vanilin šećer ili nekoliko kapi arome vanilije
  • Šećer (nije obavezno, no ako želite, stavite 3-4 kašike)

Priprema

Prvo ćemo pripremiti podlogu.

Nema više neurednog ormara: Evo kako se slaže posteljina, majice, peškiri

Keks sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem (i šećerom, ako ste ga odlučili dodati) i dobivenom smjesom rukama obložite kalup za torte koji ste prethodno namastili maslacem.

Želite da vam smjesa na dnu bude malo deblja (7-8 mm), a uz rubove može biti tanja.

Slijedi priprema kreme.

Foto: Zdrava.iva: Cheesecake

Mikserom umutite sir, vanilin šećer i šećer (ako ste ga odlučili dodati). Posebno umutite vrhnje za šlag, pa ga umiješajte u sirnu kremu. Preko ohlađene podloge od keksa premažite sirnu kremu i kolač ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne.

Kolač možete ukrasiti sa šlagom, bobičastim voćem (borovnice, maline, kupine, višnje…), čokoladom ili preljevom - puno toga dobro ide na cheesecake.

Prije posluživanja skinite obruč kalupa i poslužite u šnitama željene debljine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak