Jednostavan recept za tursku pitu s povrćem: Bez kora i gotova za tren

2
Radiosarajevo.ba
Jednostavan recept za tursku pitu s povrćem: Bez kora i gotova za tren

Za brzinsku pitu ne trebaju vam kore, samo krompir, paprika i još par sastojaka.

Pite su super obrok koji može da se jede u raznim prilikama. Odličan je kao doručak, večera, užina ili predjelo.

Kada vam trebaju brza rješenja odlučite se da napravite pitu. U nastavku ćete pronaći recept za pitu sa povrćem, bez kora koja se pravi brzo i lako. Sjedine se svi sastojci i zapeku u rerni. Ova turska pita sa povrćem već godinama oduševljava ljude širom svijeta, a na Youtubu ima preko 11 miliona pregleda.

Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 3 zelene paprike
  • 2 mlada luka
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 100 g feta sira
  • 1 čaša ulja
  • 1,5 čaša mlijeka
  • 3,5 šolje brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • rendani sir

Priprema:

Krompir, paradajz, zelenu papriku i zeleni luk isjecite na sitne kockice. Paradajzu skinite kožicu. Zatim umutite jaja, pa dodajte povrće, so, sjeckanu fetu, ulje i mlijeko. Dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Kalup prečnika 32 cm premažite puterom. Sipajte smjesu, pospite rendani sir preko i pecite na 200°C nekih 30-35 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak