Jednostavan recept za tursku pitu s povrćem: Bez kora i gotova za tren
Za brzinsku pitu ne trebaju vam kore, samo krompir, paprika i još par sastojaka.
Pite su super obrok koji može da se jede u raznim prilikama. Odličan je kao doručak, večera, užina ili predjelo.
Kada vam trebaju brza rješenja odlučite se da napravite pitu. U nastavku ćete pronaći recept za pitu sa povrćem, bez kora koja se pravi brzo i lako. Sjedine se svi sastojci i zapeku u rerni. Ova turska pita sa povrćem već godinama oduševljava ljude širom svijeta, a na Youtubu ima preko 11 miliona pregleda.
Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje
Sastojci:
- 2 krompira
- 2 paradajza
- 3 zelene paprike
- 2 mlada luka
- 4 jajeta
- 1 kašičica soli
- 100 g feta sira
- 1 čaša ulja
- 1,5 čaša mlijeka
- 3,5 šolje brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- rendani sir
Priprema:
Krompir, paradajz, zelenu papriku i zeleni luk isjecite na sitne kockice. Paradajzu skinite kožicu. Zatim umutite jaja, pa dodajte povrće, so, sjeckanu fetu, ulje i mlijeko. Dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Kalup prečnika 32 cm premažite puterom. Sipajte smjesu, pospite rendani sir preko i pecite na 200°C nekih 30-35 minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.