Isprobajte ovaj recept: Ispecite ukusni i mekani kukuruzni hljeb, bez glutena i kvasca

0
Radiosarajevo.ba
Isprobajte ovaj recept: Ispecite ukusni i mekani kukuruzni hljeb, bez glutena i kvasca

Kruh je posebno pogodan za osobe sa osjetljivim probavnim traktom i narušenom crijevnom florom.

Imali išta ljepše od mirisa domaćeg hljeba koji ispunjava vaš dom? Danas vam donosimo recept za ukusni i meki kukuruzni hljeb bez glutena i kvasca.

Hljeb je posebno pogodan za osobe sa osjetljivim probavnim traktom, narušenom crijevnom florom te za osobe u procesu čišćenja crijeva, a i cijelog organizma.

Dževad Alihodžić za Radiosarajevo.ba: 'Ovo može samo Bosna i Hercegovina, idemo naprijed'

Sastojci:

  • 100 grama bijelog kukuruznog brašna
  • 100 grama žutog kukuruznog brašna
  • 100 grama prosenog brašna
  • 15 grama psylliuma
  • Kašikica soda bikarbone s malo limuna
  • 300 ml vode

Priprema je veoma jednostavna:

Sve sastojke dobro sjediniti, zamijesiti kompaktnu smjesu. Oblikovati hljeb i peći na papiru za pečenje 35-40 minuta na 200 stepeni, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak