Isprobajte ovaj recept: Ispecite ukusni i mekani kukuruzni hljeb, bez glutena i kvasca
Kruh je posebno pogodan za osobe sa osjetljivim probavnim traktom i narušenom crijevnom florom.
Imali išta ljepše od mirisa domaćeg hljeba koji ispunjava vaš dom? Danas vam donosimo recept za ukusni i meki kukuruzni hljeb bez glutena i kvasca.
Hljeb je posebno pogodan za osobe sa osjetljivim probavnim traktom, narušenom crijevnom florom te za osobe u procesu čišćenja crijeva, a i cijelog organizma.
Dževad Alihodžić za Radiosarajevo.ba: 'Ovo može samo Bosna i Hercegovina, idemo naprijed'
Sastojci:
- 100 grama bijelog kukuruznog brašna
- 100 grama žutog kukuruznog brašna
- 100 grama prosenog brašna
- 15 grama psylliuma
- Kašikica soda bikarbone s malo limuna
- 300 ml vode
Priprema je veoma jednostavna:
Sve sastojke dobro sjediniti, zamijesiti kompaktnu smjesu. Oblikovati hljeb i peći na papiru za pečenje 35-40 minuta na 200 stepeni, piše Večernji.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.