Ideja za ručak: Donosimo vam idealan recept za sataraš
U potrazi za ukusnim i hranljivim obrocima koji se lako pripremaju, musaka bez mesa predstavlja odličan izbor. Ovaj recept za musaku bez mesa će vas osvojiti svojim bogatim ukusom i jednostavnom pripremom.
Sastojci:
- 3 krupne glavice luka
- 1 kg paprika
- 1 kg paradajza
- 3 jajeta
- ulje za prženje
- so, šećer
- ljuta papričica
- peršun
Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1
Priprema
Očistite luk i iseckajte ga na rebarca pa upržite na ulju kratko, a zatim još malo dinstajte dodajući vruću vodu.
Dok se luk dinsta, očistite papriku, isjeckajte na duge kolutiće, pa svaki kolutićna sitnije uzdužne dijelove.
Dodajte ga u luk i smanjite na najmanju vatru i poklopite, da i paprike počnu da puštaju vodu.
Dok se one polako prže, oljuštite paradajz pa ga isjecite kao za salatu.
Kremasti njoki s piletinom: Savršen jesenji obrok
Dodajte ga u luk i papriku, pa pojačajte vatru i dinstajte sve zajedno dok ne omekša, a voda ne ispari.
Dodajte so i šećer, ljutu papričicu po ukusu.
Ako neki ukućani ne jedu jaja, možete da ih pojedinačno spustite u sataraš i upržite ih u vrelom povrću tako da posle možete da ih odvojeno servirate.
Ako svi vole sataraš sa jajima, umutite jaja kao za kajganu, pa polako sipajte u vrelo povrće i pržite na ulju dok se jelo ne zgusne i ne poveže.
Pospite peršunom, servirajte sa bijelim sirom.
Napomena:
Sataraš je izuzetno ukusan i ako paprike prvo ispečete na tavi ili roštilju, oljuštite i očistite od sjemena i ljuske i nasjeckate. U tom slučaju, dodajte ih kad paradajz već bude ukuhan.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.