Ideja za današnji ručak: Slasna i hrskava katsu piletina
Za katsu piletinu obično se koriste pileća prsa, ali okošteni karabatak puno je bolji izbor, sočniji je i prepun okusa.
Ova ultimativna japanska hrana jako je sočna i hrskava poput svake dobre pohovane šnicle.
Tajna ovog slasnog jela, osim u načinu pohovanja, leži i u domaćem tonkatsu sosu koji uopšte nije teško napraviti, piše 24sata.hr.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Donosimo vam kompletan recept za ovo izvrsno jelo.
Sastojci:
Recept dana: Kroketi od krompira i tikvica
- 2 kašike kečapa
- 4 kašikice worcestershire sosa
- 2 kašikice smeđeg šećera
- 3 kašikice oyster sosa
- 1 kašikica senfa
- 4 okoštena karabatka
- sol
- biber
- ½ šoljice glatkog brašna
- 1 veće jaje izmućeno
- 1 šoljica panko mrvica
- 1 i po šoljice ulja za prženje
- sjemenke susama
Priprema:
Napravite tonkatsu sos - dobro izmiješajte kečap, worcestershire sos, smeđi šećer, oyster sos i senf.
Meso posolite i pobiberite s obje strane, uvaljajte u brašno i otresite višak. Uvaljajte u jaja i pustite da se iscijedi višak. Potom uvaljajte u panko mrvice pa otresite višak.
Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata
Zagrijte ulje na 180 stepeni, pržite jedan po jedan komad mesa od dvije do tri minute. Nakon prženja stavite na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite vruće uz tonkatsu sos i željene priloge.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.