Idealno za današnji ručak: Pečeno pile sa gljivama kojem nećete moći odoljeti

Radiosarajevo.ba
Idealno za današnji ručak: Pečeno pile sa gljivama kojem nećete moći odoljeti

Za vrijeme novogodišnjih praznika trpeza je bogata. No, ukoliko niste sigurni šta biste danas za ručak, donosimo vam jedan izuzetno lagan recept za izuzetno ukusno i nesvakidašnje jelo.

Idealno je za drugi dan nove godine, posebno ako uživate u kombinovanju mesa s gljivama.

Ono što vam od sastojaka treba su:

-pile

-četiri do pet kriški starog hljeba

-mlijeka po potrebi

-200 grama suhog mesa

-jedan luk

-tri čehna bijelog luka, ukoliko vam ne smeta

-jedna veza peršuna

-jedno jaje

-200 grama šampinjona

-so, biber

-puter po potrebi

Način pripreme ovog ukusnog jela:

1. Očišćeno pile dobro posolite spolja i iznutra.

2. Potopite hljeb u mlijeko, dobro ga ocijedite i stavite u posudu. Dodajte sitno sjeckano suho meso, sitno isjeckani crni i bijeli luk, peršunov list, jaje i šampinjone narezane na listićel. Posolite i pobiberite.

3. Smjesu dobro promiješajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem, da smjesa ne bi iscurila.

4. Od ostatka smjese napravite loptice i poredajte ih oko pileta u dublji pleh ili vatrostalnu tepsiju.

5. Prije pečenja namažite pile s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja.

6. Pecite oko sat i po na 200 stepeni Celzijusevih.

I uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak