Hrskavo, sočno, preukusno: Ovo je recept koji odmah ide na listu omiljenih
Rijetki su oni koji ne vole hrskave pileće batake. Bezbroj je načina na koje se mogu pripremiti, a ako ste ljubitelji hrskavog, a u isto vrijeme sočnog i preukusnog zalogaja, ovo je idealan recept za vas.
Priprema je vrlo jednostavna, a ovaj ručak voljet će i najmlađi članovi porodice.
Potrebno:
- 8 pilećih bataka
- 50 grama grčkog jogurta
- 1 mala kašika senfa
- pola male kašike tabasca ili chillija
- so i biber
- 100 grama kukuruznih pahuljica
- 100 grama čipsa
- mljeveni bijeli luk
- mljevena crvena paprika
- ulje
Priprema:
Razmutite jogurt, senf i tabasco pa dobro začinite. U tome marinirajte piletinu oko 30 minuta u frižideru.
Totalni kolaps saobraćaja u Sarajevu
Smrvite pahuljice i čips. Pomiješajte s malo soli, bibera, mljevenog bijelog luka i paprike.
Ocijedite meso, uvaljajte ga u smjesu te popržite u ulju, piše kuhaj.story.hr.
Poslužite uz prilog po želji.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.