Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom

0
Radiosarajevo.ba
Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom

Špagete s limunom ili spaghetti al limone su ukusno "primo piatto", za Italijane predjelo, ali mogu odglumiti i glavno jelo ako ne želimo puno jesti, super jednostavno i brzo!

Riječ je o tjestenini začinjenoj svježom i nježnom kremom na bazi soka i korice limuna!

Okus je svjež i aromatičan, tipično za ovaj izvrstan citrus! Savjetuje se koristiti tanke i kvalitetne špagete i organski limun (jer u jelo ide i korica), a za pripremu treba doslovno 10 minuta.

Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru

Kremastu teksturu bez vrhnja nije lako postići, ali tajna je u kuhanju tjestenine s limunovim sokom. Tj. pasta se samo kratko blanšira, a zatim se kuha direktno u tavi s limunom, kao da kuhamo rižoto, tako da se stopi s umakom.

Postupak je ovdje, u jednom od brojnih videa s društvenih mreža.

TikTokerica pokazala kako se spremaju špagete, pa izazvala lavinu komentara: 'Ne kuhaju se u vodi'

Recept za špagete s limunom

Sastojci:

  • 170 gr špageta (ili tagliolina ili linguina)
  • 65 g svježeg limunovog soka (1 veliki limun)
  • kora 1 velikog limuna 20 g maslaca (ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja)
  • 2 kašike vrhnja za kuhanje (opcionalno, nije nužno)
  • 1 kašika maka
  • 1 šolja naribanog sira Grana Padano
  • sol

Inače, od ovog osnovnog recepta može se napraviti puno raznih varijacija, dodajući špagetama s limunom ribu, povrće, začine, aromatično bilje, škampe, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak