Recept dana: Hrskava pastrmka u marinadi od meda i bijelog luka

0
Radiosarajevo.ba
Recept dana: Hrskava pastrmka u marinadi od meda i bijelog luka
Foto: Coolinarika / Pastrmka u marinadi

Nakon raznih variva, grilovanog povrća, tjestenine vaši ukućani željni su promjene.

Ovaj put, vaša kuhinja će biti spremna za ribu i to ne bilo koju.

Pastrmka, klasika, ali jedna od najdražih mnogima. 

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Većina domaćica muku muči sa pripremom, ali uz malo više truda i dobru marinadu, dobit ćete neodoljivo hrskavu ribu. 

Sastojci: 

  • 3 očišćene pastrmke
  • sok jednog limuna
  • 1 kašika meda
  • 3 čena sitno nasečjenog bijelog luka
  • 1/3 veze sitno nasječenog peršuna
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 60 g otopljenog maslaca
  • krupna morska sol
  • sveže mljeveni biber
Recept dana: Da li ste probali japanske punjene paprike?

Recept dana: Da li ste probali japanske punjene paprike?

Priprema:

  • Sjediniti sve navedene sastojke za marinadu.
  • Opranu i posušenu ribu posoliti, pobiberiti, premazati spolja i iznutra pripremljenom marnadom i ostaviti je par sati na hladnom.
  • Rernu zagrejati na 250 stepeni. 
  • Pleh obložiti papirom za pečenje, premazati ga djelom otopljenog maslaca, položiti ribu, preliti je preostalom marinadom i maslacem i peći 15-20 minuta da lijepo porumeni.
  • Vrijeme pečenja zavisi od veličine ribe.

Uz pastrmku, poslužite salatu po vašoj želji, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije