Doručak, ručak, večera: Palačinke s tikvicama
Radiosarajevo.ba
Volite i palačinke i tikvice? Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept? Palačinke s tikvicama uistinu su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru.
Sastojci za palačinke s tikvicama:
3 jaja
350 ml mlijeka
100 ml kisele vode
1 tikvica srednje veličine
5 g otopljenog maslaca
25 g brašna
sol i papar po ukusu
malo nasjeckanog svježeg kopra
masnoća za pečenje palačinki
Ima se, može se: Pogledajte koliko je plaćen najskuplji automobil koji je ove godine uvezen u BiH
Recept za savršen doručak: Hercegovački uštipci za prste polizati
Priprema palačinki s tikvicama:
- Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.
- Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i popaprite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mlijeko i kiselu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.
- Sada u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte, piše Zadovoljna hr.
- Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)