Domaće kiflice: Brza i ukusna ideja za vikend doručak
Planirate li vikend doručak koji će oduševiti sve ukućane? Ove kiflice su savršen izbor.
Mekane, mirisne i s različitim mogućnostima punjenja, idealne su za uživanje uz omiljeni napitak.
Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka, lako možete pripremiti domaće kiflice koje će postati hit na vašem stolu.
Magazinović obišao klizišta na Trebeviću: "Priroda je poslala upozorenje, sad je do ljudi"
Pripremite ih za obitelj ili prijatelje i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci za 3 osobe
Tijesto:
- 400g glatkog brašna
- sol
- 20ml ulja
- 110ml mlake vode
- 110ml mlijeka
- 15g svježeg kvasca
Priprema
U vodi i mlijeku otopite svježi kvasac pa s tom smjesom i ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko pola sata. Tijesto razvaljati, malo pouljiti, rezati trokutiće i nadjenuti po želji.
Motati kiflice i poredati na lim obložen papirom za pečenje. Ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Kiflice premazati vodom, posuti sezamom, lanom i soli, peći na 200 stepeni oko 25 minuta. Vruće kiflice premazati uljem.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.