Domaće kiflice: Brza i ukusna ideja za vikend doručak
Planirate li vikend doručak koji će oduševiti sve ukućane? Ove kiflice su savršen izbor.
Mekane, mirisne i s različitim mogućnostima punjenja, idealne su za uživanje uz omiljeni napitak.
Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka, lako možete pripremiti domaće kiflice koje će postati hit na vašem stolu.
Održana svečana akademija: Unaprijeđeno 176 policijskih službenika Federalne uprave policije
Pripremite ih za obitelj ili prijatelje i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci za 3 osobe
Tijesto:
- 400g glatkog brašna
- sol
- 20ml ulja
- 110ml mlake vode
- 110ml mlijeka
- 15g svježeg kvasca
Priprema
U vodi i mlijeku otopite svježi kvasac pa s tom smjesom i ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko pola sata. Tijesto razvaljati, malo pouljiti, rezati trokutiće i nadjenuti po želji.
Motati kiflice i poredati na lim obložen papirom za pečenje. Ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Kiflice premazati vodom, posuti sezamom, lanom i soli, peći na 200 stepeni oko 25 minuta. Vruće kiflice premazati uljem.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.