Ovo varivo je čisto zdravlje u kašiki: Iskoristite kraljicu jeseni na najbolji način
Idealna i nezaobilazna namirnica svake jeseni, ukusna i niskokalorična tikva, može se pripremiti na razne načine.
Isprobajte ovo varivo i uživajte u neodoljivom zdravlju u kašiki.
Sastojci:
Svjetski dan štednje se obilježava danas: Pogledajte kako su štedili stanovnici BiH u prošlosti
700 g tikve
2 žlice jabučnog ili nekog drugog sirćeta
40 g ulja
1 glavica luka
1-2 češnja češnjaka
200 g svježeg paradajza ili 100 g pelata
50 ml kiselog vrhnja
10 g oštrog brašna
peršin
kim, Vegeta, sol
Priprema:
Oguljene tikve grubo naribajte pa ih prelijte sirćetom. Na ugrijanom ulju svijetlo popecite nasjeckani luk, a zatim dodajte nasjeckani češnjak, buču i oguljenu i usitnjeni paradajz ili narezane pelate. Umiješajte kim, malo Vegete i soli. Pokriveno lagano pirjajte.
Kada se dio tekućine prokuha, a tikve omekšaju, umiješajte vrhnje izmiješano s brašnom. Sve još kratko prokuhajte i potkraj pospite nasjeckanim peršinom.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.