Dijeta uz koju je najljepša žena svijeta skinula 28 kg: Muškarci su obožavali njeno tijelo

0
Radiosarajevo.ba
Dijeta uz koju je najljepša žena svijeta skinula 28 kg: Muškarci su obožavali njeno tijelo

Šezdesetih godina prošlog stoljeća, Elizabeth Taylor, koja je tada bila smatrana najljepšom ženom na svijetu, otvoreno je govorila o svojim prehrambenim navikama.

Slavna glumica je započinjala dan doručkom koji je uključivao kajganu, suho meso i koktel mimoza (šampanjac i sok od narandže). Za ručak je preferirala francuski hljeb s maslacem od kikirikija i suho meso. No, njen najveći obrok bio je večera - prava gozba koja uključuje pečenu piletinu, grašak, umak, pire krumpir, kukuruzni hljeb, kekse i čašu Jack Danielsa.

Takav način prehrane rezultirao je povećanjem težine tokom petog braka, kada je dosegnula 82 kilograma. Odlučivši smršati, Elizabeth se posvetila dijetama i uspjela se vratiti na 55 kilograma. Njeno iskustvo dijetama bilo je toliko značajno da je 1987. objavila knjigu pod nazivom Elizabeth Takes Off, koja je postala bestseler.

Hell Boxing Kings objavio imena učesnika u kategoriji poznatih

U knjizi je istaknula važnost ravnoteže u prehrani te iznijela detalje dvosedmične dijete koju je slijedila. Evo što je uključivala:

Prvi dan:

Doručak: Tost i komad voća.
Večera: Filet sabljarke sa sokom od limete.

Drugi dan:

Doručak: Isti kao prvog dana.
Večera: Odrezak s hljebom i maslacem od kikirikija.

Treći dan:

Ručak: Umak od kiselog vrhnja s povrćem.
Večera: Pire od kuhanog povrća i paradajza.

Do kraja prve sedmice, prema preporuci Liz Taylor, svi bi se trebali priviknuti na novi režim, a jednom sedmično se može uživati u omiljenim jelima.

Osmi dan:

Večera: Riblji file. Dopuštena je konzumacija bilo koje ribe ili komada mesa, poput teletine.

14. dan:

Poslastica: Salata od tune s paradajzom, grejpom, mladim lukom i pastom od majoneze. Oni koji su isprobali ovu dijetu tvrde da su u prve dvije sedmice izgubili do tri kilograma, što se smatra realnim i održivim gubitkom težine.

Važno je napomenuti da prije započinjanja bilo koje dijete stručnjaci preporučuju konsultaciju s doktorom kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak