Brzo, jednostavno i ukusno: Za ovu piletinu svi će vam tražiti recept
Punjene pileće pljeskavice ukusan ručak za cijelu porodicu, a oni koji budu probali ovo jelo zasigurno će vam tražiti recept.
Ukoliko ih želite probati ovo jelo koje brzo bude gotovo i koje možete služiti uz prilog po želji, evo recepta.
Sastojci:
pileće meso 500 g
bijeli luk 2 režnja
crni luk 1 manja glavica
prezla 1 kašika
majoneza 1 kašika
peršun po ukusu
so po ukusu
mješavina začina po ukusu
Priprema:
Piletinu samjleti. Bijeli i crni luk i peršun isto nasjeckati. Zatim spojiti sa mljevenom piletinom, pa dodati majonezu, prezlu, so i začin. Sve lijepo sjediniti, piše Super recepti.
Ruke nauljiti i oblikovati pljeskavice i utisnuti sir fino spojiti da ne bi iscurio u toku prženja.
Na vrelo ulje spuštati punjene pljeskavice tako da spojeni krajevi budu okrenuti nadole.
Pljeskavice pržiti dok ne porumene. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.