Brze pizza rolnice: Gotove za manje od pola sata

0
Radiosarajevo.ba
Brze pizza rolnice: Gotove za manje od pola sata

Lisnato tijesto je počesto spasonosno, naročito nakon dugog radnog dana.

Osim brojnih slatkih zalogaja, od već razvaljanog lisnatog za pola sata možete pripremiti i odlične pizza rolnice. Najukusnije će biti odmah nakon vađenja iz rerne, dok su svježe i hrskave.

Naravno, osim navedenih sastojaka, slobodno dodajte i tanko narezani luk, komadiće suhog mesa ili sudžuke, malo čilija, crne masline ili gljive. Odabir prepuštamo vama!

Džanan Musa otkrio nakon utakmice: 'Majka Vrabca bori se za život, nadam se da će biti sve u redu'

Sastojci

  • 250 g razvaljanog lisnatog tijesta
  • 50 g naribanog cheddara
  • 3 kašike paradajz pirea
  • šaka svježeg špinata
  • 5 komada cherry paradajza

Postupak

1. Operite cherry paradajz i narežite gana manje komade.

Evo kako da napravite zdrav i ukusan hljeb: Može pomoći u mršavljenju, potrebna samo dva sastojka

2. Odmotajte lisnato tijesto, premažite ga paradajz pireom i pospite sirom. Raspodijelite oprane listove špinata i cherry paradajz.

3. Čvrsto zarolajte tijesto i stavite ga u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga režite na rolnice debljine 2 do 3 cm.

4. Rolnice rasporedite po plehu za pečenje i pecite ih 20-ak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, piše gastro.24sata.

Poslužite rolnice dok su još tople!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak