Brze pizza rolnice: Gotove za manje od pola sata
Lisnato tijesto je počesto spasonosno, naročito nakon dugog radnog dana.
Osim brojnih slatkih zalogaja, od već razvaljanog lisnatog za pola sata možete pripremiti i odlične pizza rolnice. Najukusnije će biti odmah nakon vađenja iz rerne, dok su svježe i hrskave.
Naravno, osim navedenih sastojaka, slobodno dodajte i tanko narezani luk, komadiće suhog mesa ili sudžuke, malo čilija, crne masline ili gljive. Odabir prepuštamo vama!
Džanan Musa otkrio nakon utakmice: 'Majka Vrabca bori se za život, nadam se da će biti sve u redu'
Sastojci
- 250 g razvaljanog lisnatog tijesta
- 50 g naribanog cheddara
- 3 kašike paradajz pirea
- šaka svježeg špinata
- 5 komada cherry paradajza
Postupak
1. Operite cherry paradajz i narežite gana manje komade.
Evo kako da napravite zdrav i ukusan hljeb: Može pomoći u mršavljenju, potrebna samo dva sastojka
2. Odmotajte lisnato tijesto, premažite ga paradajz pireom i pospite sirom. Raspodijelite oprane listove špinata i cherry paradajz.
3. Čvrsto zarolajte tijesto i stavite ga u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga režite na rolnice debljine 2 do 3 cm.
4. Rolnice rasporedite po plehu za pečenje i pecite ih 20-ak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, piše gastro.24sata.
Poslužite rolnice dok su još tople!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.