Bosanska kljukuša iz nanine kuhinje, za prste polizati
Radiosarajevo.ba
Sastojci:
- 2 kg krompira
- 2 srednje glavice crvenog luka
- 1 jaje
- prašak za pecivo
- brašno (2 šolje)
- biber
- so
- ulje
- voda
Priprema:
Krompir oprati, oguliti, i fino narendati. Dodati narendani luk, so, biber, jaje, prašak za pecivo i 2 šolje brašna.
Sve to zamutiti vodom, otprilike da tijesto bude slično kao za palačinke (ni previše rijetko, ni previše gusto).
Fino umutiti kašikom i izliti u podmazanu uljem tepsiju. Peći na 200 stepeni 45 minuta
Da napomenem ko voli može umutiti pavlaku sa sitno isjeckanim bjelim lukom i preliti preko kljukuše.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.