Ovo je 5 vrsta hrane iz konzerve koju možete jesti bez straha
Konzervirana hrana došla je na glas kao bezokusna i nezdrava jer se određenoj namirnici produžuje vijek trajanja uz aditive upitnog porijekla. No to nije slučaj sa svim vrstama konzervirane hrane.
Evo u kojim limenkama možete uživati bez grižnje savjesti, piše Punkufer.hr.
1. Grah
Ako nemate vremena za višesatno namakanje graha i kuhanje, nemojte osjećati grižnju savjest. Kupite grah u konzervi, dobro ocijedite zasoljenu vodu u kojoj je stajao i pažljivo isperite svaki plod pa ga iskoristite za pripremu juha, variva, namaza i slično. Grah je izvrsna namirnica jer je bogata prehrambenim vlaknima i proteinom.
2. Divlja riba
Konzervirane sardine i tuna odličan su dodatak finim salatama. Kad god možete birajte konzerve s ribom ulovljenom u otvorenom moru jer se one iz uzgoja hrane umjetnom hranom, ali i tretiraju antibioticima.
3. Pelati
Parajz je temelj svakog crvenog sosa i juha. Ako pri ruci nemate svježi paradjz u sezoni, poslužite se konzerviranim pelatima. Birajte cijele padajze umjesto onih već unaprijed isjeckanih, jer osiguravaju već broj kulinarskih kombinacija.
4. Kokosovo mlijeko
Uživate li u azijskim okusima, kokosovo mlijeko nezaobilazna je namirnica u pripremanju ove vrste hrane. Dodaje se curryjima, ali i pečenim keksima, zobenoj kaši i smoothiejima. Imate li priliku, birajte konzerve kokosovog mlijeka sa što je manje mogućih aditiva.
5. Artičoke
Za čišćenje cijele artičoke potrebno je mnogo vremena i umješnosti. Uz to, riječ je vrlo skupom povrću koji ima vrlo mali jestiv dio. Srca artičoke bogate su vlaknima i prebioticima, te se smatraju odličnim dodatkom salata i jela od tjestenine. Kad vam zatrebaju, poslužite se onima iz konzerve.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.