Evo kako je mjesec dana posta utjecalo na tijelo ovog muškarca

Radiosarajevo.ba
Evo kako je mjesec dana posta utjecalo na tijelo ovog muškarca

Povremeni post, koji od vas traži da ne konzumirate hranu u razdoblju od 16 sati do nekoliko dana, velikom brzinom postaje jedan od najpopularnijih načina za gubitak kilograma. Brendan Jones s popularnog YouTube kanala Goal Guys htio je isprobati varijaciju tog posta u kojoj se jede svaki drugi dan te objaviti svoje rezultate na kanalu.

Prvo je napravio kompletan sken tijela da bi dobio sve detalje o kemijskom sastavu svog tijela i da mi mogao usporediti promjene na njemu nakon mjesec dana posta. Cijeli proces podijelio je s pratiteljima kanala u novom videu, piše Index.hr.

U dane kada je jeo, Jones je jutro započeo kajganom i tofuom te tostom od cjelovitih žitarica i malo smeđeg graha, a za ručak je jeo salatu od kvinoje i brokule sa slatkim krompirom. Pokušavao je održavati uobičajenu fizičku aktivnost intervalnim treninzima, plankovima, kardio vježbama i vježbama s utezima za izgradnju mišićne mase. Također, tim danima se malo više forsirao, da bi na dane posta mogao smanjiti intenzitet vježbanja.

Nakon tjedan dana izgubio je skoro dva i pol kilograma, ali po vlastitim riječima, radilo se uglavnom o vodi. Iako bi većini ideja cjelodnevnog posta vjerojatno djelovala kao mučenje, njemu to nije bilo preteško. Najgore razdoblje mu je obično bilo između 18 i 20 sati, ali ga je tješilo to što ima još malo do spavanja, a za doručak će već moći jesti.

“Znao sam da će hrana doći ujutro i to mi je bilo jedino bitno”, rekao je Jones.

Eksperiment je u jednom trenutku došao u pitanje jer se razbolio. Počeo je jesti samo jedan obrok jer nije mogao ići u teretanu, no svejedno je uspio izgubiti ukupno 6,5 kilograma u 30 dana i smanjiti tjelesnu masnoću za četiri posto. Na kraju eksperimenta Jones je ponovno napravio sken cijelog tijela, a rezultati su pokazali da je od izgubljene težine skoro 4 i pol kilograma bilo salo, a jedan kilogram odnosio se na mišićnu masu. Prema tim rezultatima, vidljivo je da povremeni post i njegove varijacije nisu alat kojim se može smršavjeti, a paralelno sačuvati mišićnu masu.

Na kraju videa Jones je zaključio da je zadovoljan eksperimentom i da mu je ovakav tip posta pomogao u smanjivanju apetita i osjećaja gladi te da ima osjećaj da je bio fokusiraniji i koncentriraniji. Izjavio je da će u budućnosti vjerojatno probati s nekom manje intenzivnom varijacijom posta, poput modela 16:8, jer mu je ovo bilo prenaporno uzevši u obzir da se bavi i relativno intenzivnom fizičkom aktivnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak