Zvijezda serije 'Squid Game' ide iza rešetaka: Poznato i zbog čega

0
Radiosarajevo.ba

Zvijezda poznate južnokorejske serije Squid Game O Yeong-su je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja na osam mjeseci zatvora i uslovno dvije godine. 

O Yeong-su je prvi glumac iz Južne Koreje koji je osvojio nagradu Zlatni Globus za najbolju sporednu ulogu i to baš za ulogu u seriji Squid Game. U istoimenoj seriji O je igrao naizgled ranjivog starca koji ima jako mračnu tajnu o kojoj se sazna tokom radnje serije. 

"Žrtvini vlastiti zapisi o napadu i njene tvrdnje su dosljedne i čini se da su to izjave koje se ne mogu dati bez da ih se stvarno doživi", izjavio je sudac Jeong Yeon-ju.

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Womenlink, grupa koja se zalaže za prava žena u Južnoj Koreji, pozdravila je presudu i zahtijevala od glumca da se ispriča žrtvi koju je uznemiravao.

Neobično je to da je glumac potvrdio da mu se od uloge u seriji Squid Game zaista promijenio život gdje je odjednom počeo da dobija ponude za snimanje reklama. 

Otkriveno kada dolazi druga sezona 'Squid Game'

"Osjećam se kao da lebdim u zraku i sve me to potiče na razmišljanje. Moram se smiriti, organizirati svoje misli i suzdržati se. Toliko mi se ljudi obratilo, a budući da nemam menadžera koji bi mi mogao pomoći, teško mi je podnijeti toliku količinu poziva i poruka. Kćer mi je u svemu tome pomagala. Stvari su se poprilično promijenile. Čak i kad izađem u kafić ili neko slično mjesto, moram biti svjestan da će me prepoznati. To me tjera na razmišljanje o težini slave", izjavio je glumac ranije u emisiji How how you play?.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak