Takmičari realityja 'Squid Game' prijete tužbom, tvrde da su povrijeđeni na snimanju

0
Radiosarajevo.ba
Takmičari realityja 'Squid Game' prijete tužbom, tvrde da su povrijeđeni na snimanju
Foto: Netflix / Squid Game: The Challenge

Neki takmičari Squid Game: The Challengea, takmičarskog reality showa inspiriranog južnokorejskom hit serijom Squid Game, zaprijetili su da će pokrenuti pravni postupak protiv Netflixa nakon što su navodno pretrpjeli povrede tokom snimanja.

Prema Deadlineu, dva anonimna sudionika navodno su doživjela hipotermiju i oštećenje živaca tokom snimanja po hladnom vremenu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Njih dvoje su navodno zadobili povrede tokom snimanja uvodne igre reality showa pod nazivom "Crveno svjetlo, zeleno svjetlo".

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Express Solicitors, britanska advokatska kompanija koju su angažirala dva takmičara, tvrdi da su njihovi klijenti riskirali svoje zdravlje tokom snimanja. Gledatelji koji su gledali originalnu seriju možda se sjećaju da igra "Crveno svjetlo, zeleno svjetlo", koju je reality show pokušao imitirati, zahtijeva od igrača da ostanu nepomični kako bi ostali živi.

"Shvatamo da ljudi ovo mogu vidjeti kao klasičnu bitku Davida i Golijata s kompanijom i njezinim proizvodnim partnerima. Takmičari su mislili da učestvuju u nečemu zabavnom, a povrijeđeni nisu očekivali da će patiti kao oni. Sada su ostali s povredama nakon što su proveli vrijeme zaglavljeni u bolnim stresnim položajima na niskim temperaturama", rekao je izvršni direktor Express Solicitorsa Daniel Slade.

S druge strane, glasnogovornik Squid Game: The Challengea rekao je za Deadline da oni "dobrobit svojih takmičara shvataju izuzetno", iako niko od takmičara Squid Gamea u ovom trenutku nije podnio tužbu.

Squid Game: The Challenge teži tome da popularnu seriju iz 2021. pretvori u stvarni takmičarski show, sve bez, naravno, smrti.

"Uronjeno u svijet Squid Gamea, 456 stvarnih igrača stavljaju svoje vještine i karakter na krajnji test za nagradu od 4.56 miliona dolara (8.17 miliona KM) koja će im promijeniti život", stoji u sinopsisu serije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije