Squid Game se zvanično vraća: Objavljen teaser za drugu sezonu

0
Radiosarajevo.ba
Squid Game se zvanično vraća: Objavljen teaser za drugu sezonu
Foto: Netflix / Iz serije 'Igra lignje'

Zvanično je najavljena druga sezona Squid Gamea.

"A sada se Gi-hun vraća. Druga sezona dolazi", poručio je redatelj, pisac i izvršni producent Hwang Dong-hyuk u pismu obožavateljima.

Na službenom Twitter profilu Netflixa objavljen je teaser za drugu sezonu.

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

"Squid Game se i zvanično vraća u drugoj sezoni", poručili su.

Kreator serije je ranije za Vanity Fair rekao da pretpostavljaju da će nova sezona biti spremna za objavljivanje tek krajem 2023. ili u 2024. godini.

"Hwang ima samo oko tri stranice ideja koje planira pretvoriti u scenarij, tako da ne može puno reći o drugoj sezoni osim da će biti još igara", napisao je Vanity Fair u svom članku, prenosi Index.

"Bilo je toliko pritiska, toliko potražnje i toliko ljubavi za drugu sezonu. Tako da se gotovo osjećam kao da nam ne ostavljate izbora!" Hwang je rekao prošle jeseni. "Ali reći ću da će zaista biti druga sezona. Trenutno mi je u glavi. Trenutno sam u procesu planiranja", rekao je prošle godine, a potvrdio je i da će se glavni glumac Lee Jung-jae vratiti kao Seong Gi-hun.

Squid Game je osvojio tri nagrade Zlatni globus, uključujući najbolju TV dramu, a O Yeong-su je odnio trofej sporednog glumca. Serija je također dobila tri nominacije za Critics Choice Awards i nagradu Gotham za revolucionarnu seriju.

Netflix je u prvu sezonu uložio 21.4 miliona dolara. Serija je u rekordnom vremenu postala globalni fenomen, a u prvih mjesec dana od početka emitiranja pogledala su je 142 miliona kućanstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije