Poznati glumac pronađen je mrtav s omčom oko vrata 2009. godine, njegova smrt je i dalje misterija

0
Radiosarajevo.ba

Glumac David Carradine najpoznatiji je po ulozi Bila u Tarantinovom filmu Kil Bill, a njegova smrt i danas je velika misterija.

Naime, Carradin je preminuo na Tajlandu 2009. godine, a pronađen je u ormaru, u stojećem položaju i potpuno nag. Njegov život bio je pun uspona i padova, a kako je svojevremeno priznao, o samoubistvu je počeo da razmišlja još kao dete.

Otac glumca Davida Carradina želio je veliku porodicu, a nakon što mu je supruga imala nekoliko pobačaja, otkrio je da je sama išla na abortuse, bez njegovog znanja, te su se razveli. Oboje su kasnije imali po nekoliko brakova, a David je medijima otkrio da je umalo izvršio samoubistvo kada mu je bilo tek pet godina.

Bitni savjeti kako se izboriti sa proljetnim umorom

Prema njegovim riječima, tome je prethodilo saznanje da on i njegov brat Bruce nemaju iste očeve.

"Otac me je spasio tada, ali mi je oduzeo kolekciju stripova i spalio ih", ispričao je glumac jednom prilikom.

Sjećate li se Čkalje? Bio je omiljeni jugoslovenski glumac, a niko ne zna da je umro u bijedi

Pred smrt je otputovao na Tajland kako bi snimao film Strech i odsjeo je u jednom luksunom hotelu. Beživotno tijelo glumca je u ormaru hotelske sobe pronašla sobarica, nakon čega je izvršena autopsija i pokrenuta istraga.

Carradinov portparol tada je rekao kako je glumčeva porodica gotovo sigurna da nije u pitanju samoubistvo.

Kako je opisano, Davidu je jedan kanap bio obmotan oko vrata, a drugi oko polnog organa. Kanapi su potom povezani i okačeni u ormar. Nalazi su pokazali da je Carradin umro od gušenja što, kako je prenosio Holywood Reporter, isključuje samoubistvo i otvara mogućnost slučajne smrti.

Prema daljim navodima, nije bilo tragova borbe, a soba je bila zaključana iznutra. Konopac je uzet sa hotelskih zavesa, te nije bilo nikakvih naznaka da bi moglo biti u pitanju ubistvo.

Glumčeva udovica podnijela je tužbu protiv kompanije koja je radila na pomenutom filmu, tvrdeći da je njegov asistent bio dužan da pomogne Carradinu da se snađe u Bangkoku, ali ga je napustio noć prije nego što je policija našla tijelo.

Carradin je u trenutku smrti imao 72 godine, nije ostavio nikakvo oproštajno pismo, a iza njega su ostali supruga Eni i troje dece, prenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak