Poznati detalji kako je Anthony Bourdain izvršio samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji kako je Anthony Bourdain izvršio samoubistvo

Francuski istražitelji otkrili su detalje samoubistva slavnog kuhara Anthonyja Bourdaina (61) čija je smrt šokirala svijet. Slavni kuhar objesio se remenom kućnog ogrtača u malenoj sobi hotela Kaysersbergu u Francuskoj, piše Daily Mail.

Slavnog kuhara našli su u petak ujutro u kupaonici sobe u Le Chambard hotelu u Kayserbergu. Tamo je boravio kako bi snimio scene za svoju hit seriju Parts Unknown.

Sada se čekaju toksikološki nalazi kako bi se otkrilo je li u trenutku samoubistva bio pod utjecajem alkohola ili nekih drugih supstanci. Bourdain nije krio da se tokom života borio s ovisnošću o drogi i depresijom.

Prošle godine je za Guardian dao intervju u kojem je otvoreno progovorio o detaljima iz svog života. Tada je kazao kako je imao haotično odrastanje te da je u sebi nosio ogroman bijes koji je na kraju uspio potisnuti i u kuhinji pronaći mir.

Kazao je kako je veliki dio života bio ovisan o cigaretama i alkoholu, ali i da je bio ovisan o heroinu. „Proveo sam puno vremena u zemljama u razvoju, zatekao me rat u Bejrutu, bio sam u Liberiji, Kongu, Iraku i Libiji, shvatio koliko brzo stvari mogu postati loše, koliko se sreća može okrenuti u okrutnost i smrt. Pretpostavljam da sam se naučio poniznosti“, rekao je u  navedenom intervjuu.

Bez obzira na teškoće s kojima se nosio, na mnoge je ljude ostavio neizbrisiv trag.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak