Nepomirljivi razdor između braće: Princ Harry nepoželjan na krunisanju

0
Radiosarajevo.ba
Nepomirljivi razdor između braće: Princ Harry nepoželjan na krunisanju

Princ William (42) ne planira pozvati mlađeg brata Harryja (39) na svoje krunisanje kada za to dođe vrijeme, kažu upućeni. Braća su potpuno otuđena, šanse za njihovo pomirenje su minimalne i to je, govore komentatori "beskrajno tužno".

Izvor blizak Williamu rekao je za The Sunday Times da "Ove godine on je usredotočen na svoju suprugu, te na djecu i oca. Njegov brat nije tema o kojoj se raspravlja", prenosi Jutarnji.hr. 

Velika zdravstvena kriza i liječenje kralja Charlesa i princeze Kate od raka, u središtu su života kraljevske obitelji.

Astronauti NASA-e "zaglavili" u svemiru: Ne mogu na zemlju do 2025.

Harry (koji je inače peti u redu za britansko prijestolje) i njegova supruga Meghan navodno su saznali za Kateinu dijagnozu u isto vrijeme kada i šira javnost. Bilo je to nakon dugih sedmica neizvjesnosti, nagađanja i uznemirenosti u javnosti, a princeza je u emotivnoj video-poruci snimljenoj u vrtovima u Windsoru rekla da ima rak i da se liječi.

Par koji živi u Kaliforniji, u Montecitu, tvrdio je tada neki izvor blizak Harryju i Megan, navodno je kontaktirao princa i princezu od Walesa s namjerom da upute Kate želje za ozdravljenjem, no poziv im nije uzvraćen.

Najljepše izdanje ikada: Meghan Markle u posjeti Bogoti oduševila stilom

Smatra se da William i Harry nisu razgovarali od pogreba njihove bake, kraljice Elizabete II. u septembru 2022. godine. Ponor koji je nastao nakon što su Sussexi odlučili otići živjeti u SAD, odstupiti sa svih dužnosti, proširio se nakon njihovih intervjua, objave Harryjeve knjige ‘Rezerva‘ i  dokumentaraca.

Sussexi su iskoristili svaku priliku da optuže kraljevsku obitelj za nešto - od rasizma do zlostavljanja. 

Princ Harry i Meghan trenutno su u Kolumbiji na poziv potpredsjednice Francije Márquez, prve crnkinje na tako visokoj poziciji u Kolumbiji, a sve izgleda kao da su na nekoj vrsti "kraljevske turneje".

Uoči sastanka kraljevske porodice u Balmoralu: Da li će Meghan i Harry izgubiti titule?

To kvazikraljevsko ponašanje na Otoku izaziva bijes i negodovanje rojalista. Par cijelo vrijeme prati golemo osiguranje i naoružani policajci. Družili su se s političarima, posjetili su škole, sadili drveće i sudjelovali u bubnjarskim nastupima, te razgovarali o mentalnom zdravlju i ženskim pitanjima.

U međuvremenu su se princ i princeza od Walesa, koji ljeto provode daleko od londonske gužve, suočili sa svojom djecom u borbi Nerf pištoljima na festivalu Gone Wild u Holkham Hallu u Norfolku.

"Louis je trčao uokolo i vikao 'Nerf ili ništa, idemo!'", izjavila je Georgina Barron, jedna od organizatorica festivala i dodala da se dječjoj igri priključila i princeza Kate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak