Britanski novinar napao princa Harryja i Meghan: "Odakle im pravo za službene posjete?"

0
Radiosarajevo.ba
Britanski novinar napao princa Harryja i Meghan: "Odakle im pravo za službene posjete?"
Foto: EPA - EFE / Princ Harry i Meghan Markle

Piers Morgan (59) je britanski novinar, radijski voditelj i pisac koji često daje svoje mišljenje o aktualnostima po pitanju života kraljevske porodice, a ovoga je puta na meti imao vojvotkinju od Sussexa Meghan Markle (43) i vojvodu od Sussexa, Harryja (39).

Harry i Meghan dolaze u Kolumbiju na poziv prvog crnog potpredsjednika zemlje, Francia Marqueza koji je rekao da dvojac ondje ima iznimnu priliku surađivati ​​sa starijima, mladima i ženama čija je uloga pratiti potrebe Kolumbijaca i osvjetlati obraz Kolumbije koja se može pohvaliti bogatom kulturom. Ipak, Piers tvrdi da Harry i Meghan ne zaslužuju biti ondje.

"Zašto je ovo dopušteno? Meghan i Harry ovih dana ne obavljaju nikakve stvarne dužnosti u skladu s njihovim titulama, već samo pune džepove u Americi tako što neprestano blate članove kraljevske porodice. Otkud im pravo da se šepure po svijetu i pretvaraju da su članovi kraljevske porodice?", piše Piers za The Sun i dodaje:

Bivši ministar Anis Krivić učestvovao u nesreći u Sarajevu. Oglasila se inspekcija

Bivši ministar Anis Krivić učestvovao u nesreći u Sarajevu. Oglasila se inspekcija

"Postoji toliko toga šta nije u redu s time. Trebalo bi ih zaustaviti. Za kralja Charlesa i princa Williama govori se da su bijesni zbog njihovog puta u Kolumbiju i nisam iznenađen jer je u potpunosti neprihvatljivo za bivše članove kraljevske porodice da odlaze na ovakva službena putovanja."

Suparnici kraljevske porodice

"Ono što me najviše ljuti je to što su Sussexovi u zabludi misleći da mogu parirati kraljevskoj porodici, uživajući u svim blagodatima kraljevskog statusa, ali bez ikakve potrebe da ispunjavaju svoje obveze prema kralju i zemlji."

Podsjetimo, Harry i Meghan ne obnašaju kraljevske dužnosti od 2020. godine, ali još uvijek privlače veliku pažnju medija i javnosti. Prati se svaki Meghanin korak i njen odnos s kreljevskom porodicom, a često nastaju razne teorije poput lažiranja njene trudnoće. Trenutno je fokusirana na rad svojih kompanija i uživa u porodičnom životu u Americi, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije