Kralj Charles i princ William nisu pronašli zajednički jezik: U sukob umiješana cijela porodica

0
Radiosarajevo.ba
Kralj Charles i princ William nisu pronašli zajednički jezik: U sukob umiješana cijela porodica
Foto: EPA / Kraljevska porodica

Britanski novinar i autor nove biografije Robert Jobson naziva "Catherine, princeza od Walesa", otkrio je detalje nedavnog sukoba između kralja Charlesa i princa Williama.

Naime, u središtu svađe našla se i Kate Middleton, princeza Charlotte te prinčevi George i Louis, a čini se da otac i sin još uvijek nisu pronašli zajednički jezik. Kralj je navodno izrazio zabrinutost zato što vjeruje da njegov stariji sin i njegova porodica olako shvataju sigurnost. Upravo su takve brige dovele do napetosti između oca i sina, a prema ulomcima objavljenim u britanskom Daily Mailu, Charles je nakon dijagnoze raka postao svjestan prolaznosti života. 

Bolest da je navodno natjerala na razmišljanje i da pokrene pitanje o sigurnosti letom u helikopteru, a William je inače iskusan pilot. Ako se prisjetimo, pokojna kraljica Elizabeta II. također je zahtijevala od Williama da ne vozi svoju porodicu helikopterom iz Kensingtonske palače u njihovu bivšu rezidenciju Anmer Hall u Norfolku. Očito su pokojna kraljica i sadašnji kralj zabrinuti jer imaju traume iz prošlosti zbog pokojne princeze Diane i njene pogibije. 

Poznato kada kreću isplate julskih penzija

Poznato kada kreću isplate julskih penzija

Isto tako, kraljica Elizabeta nije skrivala svoje mišljenje o ovom pitanju, kako prenosi jedan od njezinih suradnika u novoj knjizi, jer je bila duboko potresena nesrećom iz 1967. godine kada je njen kapetan leta poginuo u padu helikoptera. Iako Buckinghamska palača ne komentira privatne razgovore ili stavove kralja Charlesa, podrazumijeva se da se sigurnost članova kraljevske porodice uvijek uzimaju u obzir kada se odlučuje o najprikladnijem načinu putovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije