Kakav je odnos Donald Trump imao sa kraljicom Elizabetom? Posebno se osvrnuo na princa Harryja

0
Radiosarajevo.ba

"Ne bih ga štitio. Izdao je kraljicu. To je neoprostivo. Bio bi sam da je do mene", rekao je Trump ranije ove godine.

Dodao je kako je administracija Joea Bidena bila "previše milostiva" prema Harryju otkako se preselio u Ameriku 2020. godine.

Inače, Harryju i Meghan je kraljica Elizabeta II. svojedobno zabranila korištenje kraljevskog statusa za komercijalnu dobit, no oni su se oglušili i 2020. godine otkupili web domenu "sussex.com", na kojoj se mogu čitati vijesti o njihovu djelovanju i angažmanima

VSTV BiH imenovao nove nosioce pravosudnih funkcija

Princ Harry je u intervjuu za emisiju Good Morning America rekao da mu je želja dobivanje američkog državljanstva, ali Trump, ako ponovo postane predsjednik, odbit će njegov zahtjev.

Trumpov posjet kraljici

Podsjetimo, Donald Trump je 2019. godine posjetio kraljevski dvor, prilikom čega je izjavio kako je njegova posjeta Elizabeti drugoj, najzabavnija stvar za britansku kraljicu u posljednjih 25 godina, prenosi CNN.

Tada 23-godišnja kraljjica ugostila je tadašnejg američkog predsjednika i prvu damu, koji su sudjelovali i na svečanoj večeri. Trump je u jednom trenutku potapšao kraljicu po leđima, što je kršenje protokola. Kraljicu nije dozvoljeno dodirivati, a kamoli tapšati po leđima, piše Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak