Kraljica Elizabeta ponudila pomoć Meghan Markle, dobila je odgovor kakav nije očekivala

0
Radiosarajevo.ba
Kraljica Elizabeta ponudila pomoć Meghan Markle, dobila je odgovor kakav nije očekivala
Foto: Pinterest / Meghan i kraljica

Tek što se smirila frka oko objave memoara princa Harryja pod nazivom Spare (Rezerva), a već se pojavila nova knjiga koja otkriva nove detalje iz života kraljevske porodice.

Radi se o knjizi Our King (Naš kralj) kraljevskog dopisnika Roberta Jobsona koja će biti objavljena 13. aprila, a u kojoj se pozabavio sukobom princa Harryja s njegovim ocem Charlesom i bratom Williamom, ali i odnosom Harryja i Meghan s pokojnom kraljicom Elizabetom.

U knjizi se navodi da je kraljicu 'začudila' odluka Harryja i Meghan da odstupe s kraljevskih dužnosti i da je smatrala da je Harry toliko poludio za Meghan da mu to 'zamagljuje prosudbu'.

Bivši predsjednik Trabzonspora pronađen mrtav u stanu

Bivši predsjednik Trabzonspora pronađen mrtav u stanu

Kako prenosi britanski Mirror, kraljica je bila razočaranja njihovom odlukom koju je vidjela kao 'propuštenu priliku'. Jobson ipak piše da je kraljica, bez obzira na to koliko su je razočarali njegovi postupci, bila jako privržena Harryju i da se nadala da će ‘pronaći mir i sreću’ nakon preseljenja u SAD.

"Istina je da je, do vremena kad mu je baka preminula, Harryju ostalo malo podrške u kraljevskoj porodici. Čak je i kraljica, koja mu je bila jako privržena, postala umorna od njegovih ispada. Prvo su je umorile svađe između Harryja i njegovog brata koje su se ponekad događale i u njenoj prisutnosti, a onda su Harry i Meghan počeli kritizirati i monarhiju i članove porodice", piše autor.

"Tad ju je čudilo njihovo ponašanje koje je ona opisala kao ‘prilično ludo’. Vjerovala je ipak da je njen unuk toliko zaljubljen u Meghan da mu to zamagljuje prosudbu", piše u knjizi.

Poznata oskarovka rodila blizance u 49. godini

Poznata oskarovka rodila blizance u 49. godini

U knjizi su preneseni i navodi izvora bliskih kraljevskoj porodici koji tvrde da se Harry redovno javljao baki telefonom nakon preseljenja, no da su za nju ti razgovori bili ‘vrlo teški i zabrinjavajući’ te da ga je poticala da razgovara s Charlesom, piše Story.hr.

Jobson je također otkrio kako je Meghan uvrijedila kraljicu brzo nakon što se pridružila kraljevskoj porodici. Naime, u razgovoru s Meghan nasamo, kraljica joj je navodno rekla da joj je ‘jako drago što je Harry pronašao ljubav’ i poželjela joj ‘toplu dobrodošlicu u porodicu’.

Kraljica, Meghan i Harry
Foto: hola.com: Kraljica, Meghan i Harry

Tom je prilikom savjetovala Meghan da se obrati Sophie, grofici od Wessexa, za pomoć, a Meghan je to odbila sa samo dvije riječi: "Imam Harryja".

Autor piše da je Meghanin drski odgovor ‘iznenadio’ kraljicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije