Naše nane i bake su uvijek dodavale ovaj sastojak u tijesto za krofne: Zato uvijek ispadnu mekane

2
Radiosarajevo.ba
Naše nane i bake su uvijek dodavale ovaj sastojak u tijesto za krofne: Zato uvijek ispadnu mekane

Krofne nas podsjećaju na djetinjstvo, kada su nas nane i bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata.

Mekane i vazdušaste svima su omiljene. Njihova jedina mana je što se prže u dosta ulja, pa mogu da budu masne.

Naime, ako dodate prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u tijesto, ono neće upiti ulje. Ali i za ovaj trik većina domaćica zna.

Pomozi.ba pokreće apel: Ajla (14) treba vašu pomoć za život bez bola

Također, ono mora da bude dobro zagrijano, jer tako tijesto neće upiti višak, piše Direktno.

Postoji još jedan magični sastojak za koji mnogi ne znaju, a to je alkohol koji se dodaje u tijesto.

Ako dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola (npr. votke ili konjaka) rezultat će biti savršen. Tijesto za krofne onda neće upiti ulje uz ovaj sastojak, a bit će vazdušasto i mekano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak