Brzi (do)ručak koji će vas oduševiti: Jednostavna priprema i savršen okus

0
Radiosarajevo.ba
Brzi (do)ručak koji će vas oduševiti: Jednostavna priprema i savršen okus

Ovo jednostavno i ukusno jelo od mahuna, paradajza i jaja savršeno je za lagani ljetni ručak, doručak ili večeru.

Priprema

Na ulju kratko propržiti mahune, oko 10 minuta. Koristiti mlade, prethodno obarene mahune iz vrta. Tokom prženja držati poklopljeno i povremeno promiješati.

Zatim dodati paradajz narezan na kriške, posoliti, pobiberiti, dodati malo peršuna i sve zajedno promiješati. Poklopiti i kuhati još 4 do 5 minuta. Po potrebi dodatno začiniti, pa dodati kiselo vrhnje i promiješati.

Luka Dončić dobio drugu kćerku: Otkrio i za koje ime su se odlučili

Zatim napraviti dva udubljenja s obje strane tave i u svako razbiti po jedno jaje. Poklopiti i ostaviti da se jaja kuhaju oko 3 minute.

Kada su jaja skoro gotova, posuti ih s malo soli i bibera, pa prekriti naribanim sirom. Ponovo poklopiti i ostaviti na laganoj vatri dok se sir ne otopi.

Sastojci

200 gr mahuna
2 kom jaja
2 paradajza
60 gr naribane gaude
2 kašike kiselog vrhnja ili milerama
6o ml suncokretova ulja
so, biber i peršun

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak