Brzi (do)ručak koji će vas oduševiti: Jednostavna priprema i savršen okus
Ovo jednostavno i ukusno jelo od mahuna, paradajza i jaja savršeno je za lagani ljetni ručak, doručak ili večeru.
Priprema
Na ulju kratko propržiti mahune, oko 10 minuta. Koristiti mlade, prethodno obarene mahune iz vrta. Tokom prženja držati poklopljeno i povremeno promiješati.
Zatim dodati paradajz narezan na kriške, posoliti, pobiberiti, dodati malo peršuna i sve zajedno promiješati. Poklopiti i kuhati još 4 do 5 minuta. Po potrebi dodatno začiniti, pa dodati kiselo vrhnje i promiješati.
Luka Dončić dobio drugu kćerku: Otkrio i za koje ime su se odlučili
Zatim napraviti dva udubljenja s obje strane tave i u svako razbiti po jedno jaje. Poklopiti i ostaviti da se jaja kuhaju oko 3 minute.
Kada su jaja skoro gotova, posuti ih s malo soli i bibera, pa prekriti naribanim sirom. Ponovo poklopiti i ostaviti na laganoj vatri dok se sir ne otopi.
Sastojci
200 gr mahuna
2 kom jaja
2 paradajza
60 gr naribane gaude
2 kašike kiselog vrhnja ili milerama
6o ml suncokretova ulja
so, biber i peršun
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.