Nekome je jutros magla, nekome vedro, ali spremite se za padavine

Radiosarajevo.ba
Nekome je jutros magla, nekome vedro, ali spremite se za padavine
Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je veći dio Bosne pod maglom i niskom naoblakom. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama je vedro.

Temperature zraka jutros u 7 sati iznosile su: Sokolac -16 stepeni Celzijusevih, Bugojno i Livno -7, u Sarajevu je -6 stepeni Celzijusevih, Širokom Brijegu -5, u Srebrenici -4, Grudama i Ivan Sedlu -3.

Temperatura u Bijeljini, na Bjelašnici, u Doboju, Gradačcu i Tuzli je -2, Banjoj Luci -1, a u Bihaću i Mostaru je nula. Plus bilježe Prijedor, Sanski Most i Trebinje sa 1 stepenom Celzijusevih, te Neum 6.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 3hPa je veći od normalnog i opada.

U većem dijelu Bosne danas će biti magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama postepeno naoblačenje sredinom dana. Padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Na jugu kiša. U većem dijelu zemlje bit će susnježica ili snijeg, ali padavine neće biti obilne.

Najviša dnevna temperatura zraka biće uglavnom između -2 i 3 stepena, na jugu zemlje od 8 do 12.

U Sarajeva je magla, a najviša dnevna temperatura zraka biće oko -2.

Sutra će u BiH biti oblačno, u većem dijelu zemlje susnježica ili snijeg, dok u nizinama može padati i kiša. U večernjim satima na jugu se očekuje razvedravanje.

Temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prvi dan u sedmici u Bosni dočekujemo oblačno vrijeme. Prije podne lokalno će padati slab snijeg. U Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Oblačno na sjeveru Hercegovine, sa umjereno jakom burom.

Temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje od 4 pa I do 11 stepeni.

U utorak će se u Bosni, nakon oblačnog jutra, postepeno smanjiti oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije