U Neumu jutros 9 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti do petka

Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros 9 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti do petka
Foto: Zijad Kuburović / Zaleđena Miljacka

Jutros u Hercegovini i zapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje preovladava vedro. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bugojno, Tuzla -6; Bjelašnica, Sanski Most, Zenica -5; Banja Luka, Gradačac, Srebrenica -4; Doboj -3; Bijeljina, Ivan Sedlo, Sarajevo -2; Bihać, Livno 1; Široki Brijeg 2; Grude 3; Mostar, Stolac 4; Trebinje 5; Neum 9.

Bioprognoza: Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Tokom jutra i večeri poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, danju toplije i ugodnije, uz lagani porast temperatura zraka. Usljed anticiklone i stabilnog vremena, moguće su epizode jačeg zagađenja zraka u gradovima, stoga bi hronični bolesnici i osjetljive osobe trebale reducirati aktivnosti na otvorenom. 

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, veći dio dana, sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab, veći dio dana jugozapadni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 ° C. U Sarajevu pretežno sunčano. U nižim i padinskim sa maglom ili sumaglicom. Dnevna temperatura oko 6 °C.

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom.U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 5 do 10, na jugu od 9 do 14 °C.

U četvrtak u Hercegovini i na zapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku Bosne, uglavnom, oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije