AccuWeather i FHMZ objavili prognozu za januar: Kad će opet snijeg i dokad su minusi

Radiosarajevo.ba
AccuWeather i FHMZ objavili prognozu za januar: Kad će opet snijeg i dokad su minusi
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Posljednji dan ove i početkom Nove godine vrijeme će uglavnom biti suho i djelimično sunčano uz promjenjivu naoblaku, piše Federalni hidrometeorološki zavod u svojoj prognozi do sredine januara.

Puhat će slab do umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera, u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutra u Bosni bit će hladna sa mjestimičnom maglom u kotlinama i duž riječnih tokova.
Jutarnje temperature zraka kretat će se od -7°C do -2°C u Bosni, u Hercegovini od -1°C do 3°C.

Mjestimično jutarnje temperature u Bosni mogu se spustiti i do -10 °C. Najviše dnevne temperature varirat će od -1°C do 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 10 °C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama početkom sljedeće sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje se naoblačenje sa kišom na jugu i slabim snijegom u centralnim i zapadnim područjima.
Jutarnje temperature zraka varirat će između -12°C i -6°C u Bosni, na jugu zemlje oko 0°C.
U nastavku sedmice stabilnije i malo toplije. Maksimalne temperature u Bosni do 5°C.

S druge strane, AccuWeather nam za januar najavljuje slabiji snijeg 5. i 6. januara, a malo veće sniježne padavine 11. januara. Također, snijeg bi nam mogao padati i 14, 15. i 16. januara, i, još malo, 19. januara.

Najniža temperatura koju AW najavljuje je minus 10, i to ujutro 21. januara, a najviša je krajem januara - bit će 7 stepeni.

Prognoza za januar - undefined

PrtScr: Prognoza za januar

Prognoza za januar - undefined

PrtScr: Prognoza za januar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije