Prognoza AccuWeathera: Kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći?

Radiosarajevo.ba
Prognoza AccuWeathera: Kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći?

Prijatnije temperature za ovo doba godine u Bosni i Hercegovini nastavit će se u ostatku decembra - ako je suditi na osnovu prognoze objavljene na internet stranici AccuWeatherali i prognozi Federalnog hidrometereološkog zavoda.

U toku ove sedmice očekuju se temperature do 17 stepeni, sudeći prema trodnevnoj prognozi FHMZ-a, no AccuWeather navodi da će biti 13 stepeni, te da od četvrtka slijede padavine.

Ljubitelji snijega će biti razočarani. Izvjesno je da će novogodišnji praznici, kao i ostatak mjeseca proteći sa vrlo malo ili skoro nikako bijelog pokrivača.

Za Božić, sudeći prema prognozama, neće padati snijeg, no hoće dva dana kasnije - 27. i 29. decembra.

Temperature zraka posljednjeg dana u godini će biti niske. Bit će hladno, ali ne mnogo. Najniža temperatura bi trebala biti do -6 u Bosni odnosno -1 stepeni Celzijusovih u Hercegovini bez padavina, navodi AccuWeather.

Decembra 31. preovladavat će oblačno vrijeme i temperature oko 1 stepen Celzijusa, dok se u novogodišnjoj noći očekuje nekoliko pljuskova u večernjim satima nakon čega slijedi malo snijega.

Sudeći prema prognozi, snijeg i kiša nastavit će padati i prva dva dana u novoj 2020. godini, dok se već od 4. januara očekuje razvedravanje i porast temperatura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije