Žena u Brazilu dovela mrtvaca u banku kako bi mogla podići kredit

1
Radiosarajevo.ba
Žena u Brazilu dovela mrtvaca u banku kako bi mogla podići kredit
Foto: Eduardo Anizelli/Folhapres / Itau banka, Ilustracija

Brazilska policija uhapsila je ženu koja je osumnjičena da je u banku dovela mrtvog čovjeka, za kojeg je rekla da joj je ujak, kako bi mogla podići kredit.

Na društvenim mrežama se pojavio video snimak na kojoj se vidi kako žena na šalteru banke Itau u Rio de Janeiru, podiže glavu starijeg čovjeka u invalidskim kolicima i pokušava u njegovu ruku staviti olovku.

Policija navodi da je osumnjičena pokušavala podići kredit u iznosu od 3.000 dolara (5.495 KM), koji je banka već odobrila, no za kojeg je trebalo i odobrenje ujaka.

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Muškarac na snimci nije reagovao na zahtjeve žene. Dok je mu je ona pokušavala dati olovku, ruka je bila mlitava, a glava mu je padala unazad piše CNN.

"Ujače, slušaš li? Moraš potpisati. Ako ne potpišeš, nema šanse. Ne mogu se potpisati umjesto tebe, to moraš ti. Ajde potpiši, ne pravi problem, ne mogu više", čuje se kako mu žena govori.

Jedan od zaposlenika banke je tom trenutku rekao kako se starija osoba vjerovatno ne osjeća dobro.

Šef civilne policije Rio de Janeira, Fabio Luis Souza, je kazao da su uposlenici banke tada odlučili pozvati hitnu pomoć. Kada su stigli bolničari, zaključili su da je muškarac bio mrtav nekoliko sati i da više nije bio živ kada je doveden u banku.

Policija provodi istragu i pokušava utvrditi koja je tačno veza između osumnjičene i mrtvog čovjeka. Za sada nije podignuta optužnica.

Porodični advokat je negirao izvještaj policije.

"Stvari se nisu tako odvijale. Muškarac je dovezen u banku živ. Moja klijentica je potpuno potresena, pije lijekove".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije