Nova zastrašujuća scena u Sydneyu: Muškarac usred crkve napao nožem svećenika

6
Radiosarajevo.ba
Nova zastrašujuća scena u Sydneyu: Muškarac usred crkve napao nožem svećenika
Foto: Collage / Napad na svećenika

Svećeniki nekoliko vjernika napadnuti su u još jednom napadu nožem koji je potresao Sydney. Svećenik Mar Mari Emmanuel propovijedao je u crkvi Krista Dobrog pastira u Wakeleyu na zapadu Sydneya u ponedjeljak, 15. aprila, oko 19 sati, kad je muškarac obučen u crno prišao oltaru i navodno ga više puta povrijedio nožem.

Zastrašujući snimak incidenta, koji se uživo prenosio na crkvenoj YouTube stranici, pokazuje kako se svećenik Emmanuel neuspješno pokušava obraniti dok ga napadač udara po glavi. Čuli su se krici vjernika koji su pohitali u pomoć napadnutom svećeniku.

Prema prvim izvještajima povrijeđeno je još najmanje dvoje vjernika u tučnjavi koja je uslijedila. Cijeli ovaj događaj uslijedio je samo 48 sati nakon što je u trgovačkom centru Westfield Bondi Junctionu ubijeno šestero ljudi u napadu nožem.

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Glasnogovornik policije NSW-a rekao je da je svećenik Emmanuel zadobio povrede koje nisu opasne po život.

"Policajci su uhapsili muškarca koji pomaže policiji u istrazi", rekao je glasnogovornik.

[twitter]https://twitter.com/nogulagsagain/status/1779824035444244653[/twitter]

Svećenik Emanuel ima mnogo pratilaca na društvenim mrežama na Facebooku. Došao je na loš glas tokom pandemije kada je izolaciju zbog Covida nazvao masovnim ropstvom i utvrdio da su cjepiva uzaludna jer će normalan život ojačati imunitet. Crkva Krista Dobrog pastira ima skoro 200.000 pretplatnika na YouTubeu, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije