Zbog stanja u Bjelorusiji - otkazan let iz Pariza za Moskvu

0
Hina
Zbog stanja u Bjelorusiji - otkazan let iz Pariza za Moskvu
FOTO: EPA / Ilustracija

Let Air Francea između Pariza i Moskve otkazan je zbog stanja u Bjelorusiji, čiji se zračni prostor zrakoplovnim kompanijama ne preporučuje prolaziti nakon presretanja jednog linijskog zrakoplova, objavila je kompanija.

"Air France potvrđuje otkazivanje leta AF1154 26. maja na liniji Paris - Charles de Gaulle - Moskva zbog operativnih razloga povezanih sa zaobilaženjem zračnog prostora Bjelorusije, što zahtijeva odobrenje ruskih vlasti da se uđe u njihov zračni prostor", rekao je jedan glasnogovornik nakon ranije objave odgode tog leta.

"Posljedično, također je otkazan i povratni let AF1155. Žalimo zbog neugodnosti koje iz toga proizlaze. Putnike je preuzelo osoblje Air Francea na međustanicama Paris - Charles de Gaulle i Moskva. Nudi im se kasniji let ili povrat novca", dodao je isti izvor.

Let 1154 trebao je poletjeti u 10:20 iz Pariza i sletjeti u 15 sati u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo. Air France navodi da su dva leta predviđena između Pariza i Moskve sutra i u petak.

Čelnici Europske unije naredili su dužnosnicima da nametnu nove sankcije Bjelorusiji i pronađu način da se zabrani let bjeloruskim prijevoznicima u zračnom prostoru EU nakon što je prisilno prizemljen Ryanairov avion u Minsku i uhapšen opozicioni novinar.

Bjeloruski predsjednik Lukašenko je ranije danas kazao kako je djelovao po zakonu i u skladu sa svim međunarodnim normama, a da oni koji ga kritiziraju to koriste kako bi potkopali njegovu vlast te da Zapad želi ugušiti njegovu zemlju.

Podsjetimo, bjeloruski putnički avion na letu iz Minska u Barcelonu okrenuo se, pokazuju podaci Flightradara24, nakon što ga je Poljska obavijestila da možda neće moći ući u francuski zračni prostor. Let 2869 bjeloruskog državnog prijevoznika Belavije iz Minska trebao je sletjeti poslijepodne u Barcelonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije