Počeli razgovori Armenije i Azerbejdžana: Hoće li doći do prekida sukoba

0
Fena
Počeli razgovori Armenije i Azerbejdžana: Hoće li doći do prekida sukoba
PrtScr / Rat Azerbejdžan i Armenija

Razgovori šefova diplomatija Armenije i Azerbejdžana posvećeni ratu u Nagorno-Karabahu počeli su u petaku Moskvi, saopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Ti pregovori pod okriljem Kremlja daju nadu da bi moglo doći do prekida sukoba koji su počeli 27. septembra. Obje strane su do sada odbijale sve pozive na prekid vatre.

Istovremeno, predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da Jermeniji daje "posljednju priliku" za mirno rješenje sukoba.

"Dajemo šansu Armeniji za mirno rješavanje sukoba. To je posljednja šansa", izjavio je Alijev u televizijskom obraćanju.

Prema njegovim riječima, radi se o "historijskoj prilici" jer će se azerbejdžanske snage "u svakom slučaju vratiti na svoju teritoriju".

Nagorno-Karabah je enklava u Azerbejdžanu naseljena Jermenima i od rata u prvoj polovini devedesetih godina vlada u Bakuu nema kontrolu nad tom teritorijom, prenosi Beta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije