Azerbejdžanska vojska nastavlja operaciju oslobađanja svog teritorija

0
Anadolija
Azerbejdžanska vojska nastavlja operaciju oslobađanja svog teritorija
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Azerbejdžanska vojska nastavlja operaciju oslobađanja svog teritorija kojeg su okupirale armenske snage.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je da su duž cijelog fronta i jutros nastavljeni žestoki sukobi, dodajući da je azerbejdžanska vojska u potpunosti ograničila kretanje armenskih snaga na važnim pravcima.

Dodaje se da su na ovaj način značajno otežali kontakte i saradnju među armenskim jedinicama u kojima, kako se navodi, vlada pravi haos te sve više armenskih vojnika dezertira s fronta.

Iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana su naveli da je tokom jučerašnjih operacija teško ranjen armenski pukovnik Samvel Grigoryan, načelnik štaba 10. divizije, dok su zapovjednik artiljerijskih jedinica potpukovnik Arman Dermeyan i mnogi vojnici poginuli.

Još se navodi da je od jučer uništeno ukupno 13 tenkova T-72 armenskih snaga, dva oklopna vozila, četiri raketna sistema Grad, dvije samohodne haubice Akatsiya, tri haubice D-30, dva radarska sistema i veliki broj vozila za prevoz osoblja.

Također, u jednoj od operacija zaplijenjeno je šest tenkova T-72 u ispravnom stanju koji su pripadali 49. tenkovskoj brigadi armenske vojske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije