Zanimljivo 'rješenje' problema: Škola u Teksasu zabranila učenicima oblačenje u crno

0
Radiosarajevo.ba
Zanimljivo 'rješenje' problema: Škola u Teksasu zabranila učenicima oblačenje u crno
Foto: Screenshot / YouTube

Škola u Teksasu, Charles Middle School, je učenicima zabranila oblačenje u crno, navodeći zabrinutost zbog mentalnog zdravlja.

Direktor Nick DeSantis je poslao dopis roditeljima u kojem navodi da se sve više učenika počelo od glave do pete oblačiti u crno.

Kazao je da se takav stil oblačenja više povezuje s depresijom, problemima mentalnog zdravlja i/ili kriminalom nego sa sretnom i zdravom djecom koja žele učiti. 

Pariz 2024 | Nakon Imane Khelif i druga sporna bokserka prošla u finale Olimpijskih igara

Pariz 2024 | Nakon Imane Khelif i druga sporna bokserka prošla u finale Olimpijskih igara

Prema novim pravilima, učenici će moći samo posebnim danima nositi neke odjevne predmete crne boje ili biti potpuno odjeveni u crno, kazala je Norma De La Rosa, predsjednica Udruženja učitelja El Pasa, a prenosi BBC. 

De La Rosa je dodala da su učitelji primijetili promjenu u načinu odijevanja učenika koji su pod stresom ili u depresiji. Ali nisu svi zadovoljni novim propisima.

"A da se više koncentrirate na zlostavljanje ili vršnjačko nasilje? To je veći problem za mentalno zdravlje djece", komentirao je jedan član zajednice. 

"Ah da, problem je u odjeći, a ne u stvarnim problemima koji ih muče. Pomognite im s razgovorima i savjetima, umjesto da im zabranjujete da nose ono u čemu se osjećaju udobno", napisao je drugi stanovnik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije